top of page

OVER ALICE FABER

Alice spreekt over de vier V’s, haar handelsmerk:

V= verzinnen V=verbeelden
V=versterken V=verbinden

Alice ( 57 jaar )combineert veel rollen: ze is theatermaker, journalist, produceert voorstellingen ( o.a. de Generatieshow) treedt op als talkshowhost, verzint fakespeeches, werkt als presentatiecoach en is een steunpilaar voor 45+ vrouwen. 

25 jaar geleden starte ze Het Eerste Bedrijf en ging het avontuur aan als onderneemster.

Haar motto: is " No guts no glory !' en voor zichzelf legt ze de lat ook telkens ietsje hoger zodat ze leergierig en nieuwsgierig in het leven blijft staan. Ze is geëngageerd en o.a. oprichter van DUTSJ Queerplaybacktheatre. Met dit gezelschap draagt ze haar steentje bij aan de emancipatie van de LGTBHI-ers.    <<www.dutsjtheatre.com >>

Geen zeurkous maar steunkous!

Nu ze ouder en wijzer is geworden heeft ze een nieuwe missie:  Voor vrouwen in de overgang wil ze graag een steunpilaar zijn in de rol van bezielende loopbaancoach.

 

Groen en grijs op de werkvloer, een actueel thema!

Met haar voorstelling De Generatieshow verbindt ze de kracht van de verschillende generaties en legt ze de vinger op de zere plek door de acteurs herkenbare situaties te laten spelen. Als gespreksleider gaat ze het gesprek aan met de zaal en wordt het bewustzijn van generatieverschillen vergroot.

Veel succes oogst ze al 20 jaar met haar Bemoeitheater. Telkens opnieuw verzint Alice interactieve theaterprogramma’s en zorgt ze ervoor dat het hele organisatieverhaal in beeld komt, dat leren weer leuk is en dat medewerkers met elkaar in gesprek gaan en zich bemoeien met actuele thema’s.

Alice Faber is een van de weinige vakvrouwen die Fakespeeches verzint en speelt op congressen en evenementen.

Ze is trainingsacteur van het eerste uur, leidt jonge mensen op in het vak trainingsacteren en is specialist op het gebied van signalering kindermishandeling en huiselijk geweld. Als trainingsacteur helpt ze deelnemers hun nieuwe gedrag en geleerde competenties te versterken.

Alice zet graag haar "innerlijke wijsheid" in voor organisaties. Haar meest actuele programma heet " De overgang, hoe werkt dat? " Ze steekt vrouwelijke werknemers een hart onder de riem en draagt als theatermaker, talkshowhost en loopbaancoach haar steentje bij om het taboe rondom dit onderwerp weg te halen. 

 Alice: “Bij elke klus ga ik tot het uiterste om er iets moois van te maken. Wanneer mijn opdrachtgevers mij benaderen is dat omdat ze niet meer van hetzelfde willen, maar zich willen laten verrassen door mijn aanpak.” 

bottom of page