top of page

Verbinden

GENERATIESHOW

Bekijk hier de aftermovie Genartieshow

De Generatieshow, interactieve voorstelling over generatieverschillen op de werkvloer.

4 generaties op 1 werkvloer…

Is er sprake van toenadering tussen groen en grijs? Of koestert elke generatie vooral zijn eigen idealen? Vindt men de oudjes inspirerend of juist hopeloos ouderwets? Worden de jonge Einsteiners uitgedaagd door de Babyboomers of krijgen ze vooral de heersende mores bijgebracht? Hoe kunnen organisaties jong talent vasthouden? Zijn de huidige leiders van generatie X in staat hun stempel te drukken op organisaties? Zijn de Einsteiners over het paard getild? Hebben de Y-ers last van keuzestress.

Alice Faber komt als theatermaakster en communicatietrainster bij veel bedrijven en organisaties binnen. Dankzij haar scherpe blik herkende zij op vele werkplekken dezelfde problemen tussen generaties. Dit kon zij niet langer links laten liggen en verdiepte zich in dit onderwerp. Ze deed samen met Jildou Mulder research, las het boek Generatieraadsels van Aart Bontekoning en interviewde de medewerkers op de werkvloer. Zo ontstond de Generatieshow waarin zij met acteurs en de zaal op zoek gaat naar de meest prangende vragen en dilemma’s van iedere generatie.

De première vond in 2011 plaats tijdens het Symposium De Jeugd is de Toekomst voor werkbegeleiders en praktijkopleiders in ziekenhuizen.

Kom kijken; we houden u een spiegel voor, nodigen u uit om te reageren op scènes waarin we de typische Babyboomer, de generatie X, de Generatie Y en de Einsteiners opvoeren. 

En we blijven up-to-date!

REMAKE!!!

In december 2022 maakten we voor het Streekziekenhuis Nijsmellinghe een actuele versie met daarin een rol weggelegd voor onze eigen jongste acteur (17 jaar). GENERATIE Z betreedt nu de arbeidsmarkt en loopt stage. De Babyboomers zijn inmiddels met pensioen...Wat betekent dat? Alice ging opnieuw in gesprek en schreef actuele scenes.

Bekijk voor een eerste impressie deze AFTERMOVIE.

>>> BEKIJK HIER DE AFTERMOVIE GENERATIESHOW!

bottom of page