top of page

Wie neem je in vertrouwen?

Alice is kundig, laat zich niet voor het karretje spannen, is onafhankelijk, geeft steun en haalt ook de kou uit de lucht mocht dat nodig zijn! 
Een vertrouwenspersoon is een professional die haar vak 
verstaat haar en organisaties versterkt wanneer er niet voldoende kundigheid in huis is om zelf te zorgen voor een veilige werkvloer! 

Speciaal voor kleinere culturele organisaties werkt Alice met een Strippenkaart. Zo is het voor iedere organisatie betaalbaar!


Momenteel werkt Alice voor 
De Noorderlingen ( vooropleiding theater) 
en Eurosonic/Noorderslag.
 

BERICHT VAN ALICE (EXTERNE VERTROUWENSPERSOON)

 

Mooie beleidsnotities op papier waarborgen nog geen veiligheid op de werkvloer. Met cosmetische ingrepen wordt niemand geholpen.

Wettelijke verplichtingen voor werkgevers zijn vaak een goede aanleiding om in actie te komen, maar geven nog geen garanties.

Onthutsende verhalen in de media van slachtoffers schudden de zaak op en confronteren ons met de vraag: “ Hoe schoon is ons eigen nestje?”

Sommige organisaties proberen het nog een beetje te bagatelliseren en te romantiseren; kunstenaars hebben gevoelige zieltjes en moeten lijden om tot grote kunst te komen en zetten het onderwerp nog niet zichtbaar op de kaart. Gelukkig zijn er ook altijd mensen die voor de troepen uitlopen, die niet wachten op wettelijke verplichtingen, maar stevig bouwen aan een veilige cultuur met duidelijke protocollen en laagdrempelige toegang tot vertrouwenspersonen.                                 Ook maken veel mensen zich zorgen “ Slaan we niet een beetje te ver door? Hoe zit het met het openlijk cancelen van mensen die werkzaam zijn in de media sector en podiumkunsten?”                                                 KORTOM: We moeten aan de bak! We moeten weloverwogen stappen zetten, zowel preventief als actief.

Een belangrijke stap kan zijn een externe vertrouwenspersoon in de arm te nemen.

Een gezamenlijke missie waar ik mijn steentje graag aan bijdraag.    

                 

*Ik ben een gecertificeerd vertrouwenspersoon en volg intervisie met vakgenoten gelieerd aan de Stichting Veiligheid Podiumkunsten.

                                                                     

alicefaber (6).jpg
bottom of page