talkshow

Producties

BEDRIJFSFILMS

Breng uw bedrijfsverhaal pakkend in beeld!

Voorbeelden:

Voorlichtingsfilm voor het UMCG

Alice schreef het script voor een educatieve film over klantgericht werken voor de afdeling Gebiedsbeheer in het UMCG. In dit maakproces werd het personeel actief betrokken. Alice deed tijdens de opnames de regie en het eindproduct wordt ingezet tijdens het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers.

Promotiefilm consultatieteam pesten. Om de aanpak van dit team beter voor het voetlicht te brengen is besloten een korte film te maken. Alice werd benaderd om dit vorm te geven. Ze ontwikkelde het script, coachte de geïnterviewden ging op pad als reporter.

Portret in de zorg

Alice bracht voor een serie inspiratiebijeenkomsten een Parel in de zorg in beeld.

Dit korte, indringende portret van een verzorgende werd gebruikt om het gesprek los te weken over de vraag: hoe maak jij het verschil?

Korte filmpjes voor een uitgezet beleid

Voor de Peilingsdag van het armoedebeleid van de Gemeente Groningen konden inwoners hun stem uit brengen op 5 verschillende aanpakken van armoedebestrijding.

Ter illustratie werden 5 korte filmpjes gemaakt. Alice schreef het script, regisseerde en deed de casting van de acteurs.

Alice spreekt de juiste taal en zorgt voor een goede vertaalslag. In korte tijd heeft Alice de wens van de opdrachtgever vertaald in een aansprekend en humorvol scenario. Alice heeft goed zicht op situaties waarmee een professional in een ziekenhuis te maken heeft. Deze kennis weet zij te gebruiken om tot een educatieve film te komen die op dit moment als leermiddel wordt ingezet.

 

- Anna Yedema en Reineke Kins, Opleidingsadviseurs/trainers Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking – Wenckebach Instituut - UMCG